+381 (0)11/276-44-24 | +381 (0)11/276-41-53 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Međunarodna naučna i stručna konferencija pod nazivom "Razvoj javne uprave" održana je u Šibeniku

27.05.2024.godine Konferencije

U periodu od 23. maja do 24. maja 2024. godine u Šibeniku odrzana je 14. međunarodna naučna i stručna konferencija pod nazivom "Razvoj javne uprave" u organizaciji Univerziteta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru i Univerziteta u Šibeniku.

Delegaciju naše zemlje činili su profesori Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu: prof. dr Dalibor Krstinić i docent Vladimir Šipovac, zajedno sa kolegama iz Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova na čelu sa direktorom agencije doc. dr Ivicom Lazovićem.

Izlaganja su pokrivala širok spektar tema iz savremenog upravnog prava, financiranje javnog sektora, zaštitu ličnih podataka, pravo na pristup informacijama, javne politike i javne službe, te sudsko i mirno rešavanje sporova. Učesnici na navedenoj konferenciji istakli su značaj povezivanja sa visokoškolskim ustanovama iz regiona u cilju razmene iskustava, dogovaranja saradnje i eventualnog zajedničkog istupanja u vezi sa međunarodnim projektima.

Nakon plenarne sesije i uvodnih izlaganja, učesnici su imali priliku da razmene iskustva i uz pratnju turističkog vodiča upoznaju se sa bogatom istorijom i lepotama ovog primorskog grada.

logo