+381 (0)11/276-44-24 | +381 (0)11/276-41-53 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

ZAVRŠENA JE ELSA-INA "EKO-DEBATA"

21.05.2024.godine Novosti

Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu je održana ELSA-ina “eko-debate” u cilju analize različitih uticaja na životnu sredinu, te podsticanju argumentovane diskusije o prednostima i izazovima u pogledu aktuelne ekološke problematike.

Prva faza takmičenja je realizovana 7. maja 2024. godine na temu “Budućnost transporta: Električni automobili ili automobili na benzin?” Ovom prilikom, na takmičenju su učestvovala četiri tima - dva afirmativna tima koja su branila stav za električne automobile i dva opoziciona tima koja su branila stav za automobile na benzin. 

U prvom delu izlaganja debatovali su:
Tim 1 (afirmativni): Anastasija Vanja Romanov i Mina Keleman;
Tim 2 (opozicioni): Marko Štetin i Simona Majkić.
U drugom delu izlaganja su debatovali:
Tim 3 (afirmativni): Dimitrije Pantelić i Elena Ćirić;
Tim 4 (opozicioni): Aleksandar Petrić i Simona Basta.

Prof. dr Jelena Šogorov Vučković i doc. dr Goran Milojević, kao članovi komisije, odlučili su da je najbolji govornik u prvoj fazi takmičenja Marko Štetin, te da timovi 1 i 2 nastavljaju dalje takmičenje.

Finalna faza ELSA-ine “eko-debate” se održala 17. maja 2024. godine na temu “Održiva budućnost: Da li je pravno obavezna reciklaža put ka napretku?”

U finalnoj fazi debatovali su:
Tim 1 (afirmativni): Marko Štetin i Simona Majkić;
Tim 2 (opozicioni): Anastasija Vanja Romanov i Mina Keleman.

Komisija koju su činili prof. dr Marijana Mladenov i doc. dr Goran Milojević je donela odluku da je pobednik finalne faze debate opozicioni tim, dok je kao najbolji govornik proglašena Anastasija Vanja Romanov. Pobednicama na takmičenju uručeni su vaučeri za putovanje na Nacionalnu skupštinu ELSA Srbija, gde će kao članovi studentske organizacije činiti delegaciju lokalne grupe ELSA Univerzitet Privredna akademija.

Moderatorka takmičenja bila je master kriminalista Ines Savuljić.

Ovom prilikom, čestitamo svim timovima na uspešnoj debati!

logo