+381 (0)11/276-44-24 | +381 (0)11/276-41-53 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Njegova Ekselencija gospodin Basel Salah, Ambasador Arapske Republike Egipat u Srbiji održao je predavanje na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

19.04.2024.godine Novosti

Njegova Ekselencija gospodin Basel Salah, Ambasador Arapske Republike Egipat u Srbiji posetio je Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu u četvrtak, 18. aprila 2024. godine gde su ga svečano dočekali prof. dr Dragan Soleša, rektor Univerziteta Privredna akademija, prof. dr Milan Počuča, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, prof. dr Predrag Mirković, predsednik Saveta Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, prof. dr Sanja Škorić, prodekanka za nastavu Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe i Tamara Krstić, direktorka marketinga Univerziteta Privredna akademija.

Nakon prijema, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe prisutne je pozdravio dekan, prof. dr Milan Počuča i istakao je da je veoma važno da iz prve ruke saznamo ono šta se dešava u Africi, u pojasu Gaze, na Bliskom istoku i o svemu što nas zabrinjava poslednjih nekoliko meseci.

Njegova Ekselencija gospodin Basel Salah održao je predavanje na temu: “Značaj diplomatije u savremenim međunarodnim odnosima” i između ostalog rekao kako se pretpostavljalo da će dolazak interneta i upotreba socijalnih mreža, diplomatiju i ambasadore zapravo učiniti nepotrebnim. “Ljudi su više nego ikada informisani o dešavanjima na svetskoj sceni upravo preko svih tih društvenih mreža, ali vidimo da nam je diplomatija preko potrebna, s obzirom na dešavanja koja se tiču ratova koji se vode trenutno u svetu.”

Aktivno učešće na predavanju uzeli su studenti koji su postavljali pitanja, ali i profesori koji su izneli svoje stavove o trenutnim međunarodnim odnosima.

Na kraju predavanja, prof. dr Milan Počuča istakao je da je Pravni fakultet za privredu i pravosuđe dogovorio saradnju sa Ambasadom Arapske Republike Egipat, a prvi korak te saradnje upravo je predavanje koje je organizovano na našem Fakultetu.

logo