+381 (0)11/276-44-24 | +381 (0)11/276-41-53 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

II Međunarodna konferencija „Religija i društveni procesi u Јugoistočnoj Evropi“

22.12.2023.godine Konferencije

U amfiteatru Fakulteta za diplomatiju i bezbednost u Beogradu, 24. novembra 2023. godine,  održana je Međunarodna konferencija pod nazivom „Religija i društveni procesi u jugoistočnoj Evropi“ koju su organizovali: Fakultet za diplomatiju i bezbednost u Beogradu, Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, Institut za geopolitičke studije Univerziteta Aurel Vlaicu u Aradu (Rumunija) i Evropski istraživački institut za strateške studije u Ljubljani (Slovenija).

Međunarodna naučna konferencija se odvila kroz tri tematska panela: (1) religija, društvo i tolerancija, (2) religija i politika i (3) pravni položaj religije u Jugoistočnoj Evropi. Na konferenciji su učestvovali ugledni stručnjaci iz regiona, različitih disciplinarnih profila i predstavili svoja viđenja aktuelne situacije i procesa u Jugoistočnoj Evropi sa aspekta verske problematike i društvenih kretanja.

Ispred Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, prisutne je pozdravila prof. dr Marijana Mladenov, prodekanka za međunarodnu saradnju, dok je prof. dr Borislav Grozdić predstavio referat na temu „Pomirenje i praštanje- granice hrišćanskog praštanja”.

Konferencija je završena usvajanjem zaključaka koji će biti objavljeni sa Zbornikom radova sa konferencije.

logo