+381 (0)11/276-44-24 | +381 (0)11/276-41-53 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

II naučno-stručna konferencija na temu „Medicinsko i zdravstveno pravo u Bosni i Hercegovini i Europskoj uniji, stanje, izazovi i perspektive“

15.12.2023.godine Konferencije

U organizaciji Centra za kriminalistička, kriminološka i pravna istraživanja Travnik i Zavoda za javno zdravstvo Srednjobosanskog kantona na Vlašiću održana je II naučno-stručna konferencija sa međunarodnim učešćem na temu „Medicinsko i zdravstveno pravo u Bosni i Hercegovini i Europskoj uniji, stanje, izazovi i perspektive“.

Sa naučnim radovima, Pravni fakultet za privredu i pravosuđe predstavljali su prof. dr Dalibor Krstinić, prof. dr Dejan Logarušić, prof. dr Nenad Bingulac i doc. dr Vladimir Šipovac.

Bavljenje medicinskim ili zdravstvenim pravom zahteva usvajanje širokog spektra znanja. Pojedinačni problemi iz područja medicinskog i zdravstvenog prava izučavani su u okviru drugih nauka još od početka prošlog stoleća, a u poslednjih tridesetak godina medicinsko pravo se počelo proučavati i predavati kao samostalna pravna disciplina.

logo