+381 (0)11/276-44-24 | +381 (0)11/276-41-53 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

STUDENTSKA PRAKSA U VIŠEM SUDU U NOVOM SADU

06.11.2023.godine Novosti

Studenti treće godine Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu u okviru nastave na predmetu Krivično procesno pravo – opšti deo učestvovali su u programu prvog ciklusa studentske prakse na krivičnom odeljenju Višeg suda u Novom Sadu u periodu od 23. oktobra do 3. novembra 2023. godine.

Glavni koordinator studentske prakse u Višem sudu u Novom Sadu bila je viši sudijski pomoćnik Maja Deman, a sudija mentor dvonedeljne prakse bio je dr Vidoje Mitrić.

Program studentske prakse u Višem sudu u Novom Sadu započeo je upoznavanjem studenata sa delokrugom rada i nadležnostima Višeg suda u Novom Sadu, kao i preliminarnom podelom zadataka za simulaciju suđenja koja se, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, održava po završenom programu studentske prakse. Studenti su prvog dana prakse prisustvovali predavanjima iz oblasti prvostepenog krivičnog postupka koje je održao sudija mentor dr Vidoje Mitrić. Imali su priliku da se upoznaju i sa materijom koja se tiče prethodnog postupka, a kroz predavanje sudije za prethodni postupak Tatjane Đurašković. Takođe, studenti su imali prilike da posete Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, gde je sa njima razgovarao Milan Sremčev, tužilački pomoćnik. Poslednji dan prakse bio je posvećen simulaciji suđenja.

Studentsku praksu u Višem sudu u Novom Sadu, organizovala je prof. dr Jelena Matijašević, prodekan za nauku i profesor na predmetu Krivično procesno pravo – opšti deo.

logo