+381 (0)11/276-44-24 | +381 (0)11/276-41-53 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

II međunarodni naučni skup pod nazivom “Izazovi savremene ekonomije i društva kroz prizmu zelene ekonomije i održivog razvoja”

30.09.2023.godine Konferencije

U Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama u petak, 29. septembra, održan je II međunarodni naučni skup pod nazivom “Izazovi savremene ekonomije i društva kroz prizmu zelene ekonomije i održivog razvoja”. Pravni fakultet za privredu i pravosuđe je bio suorganizator naučnog skupa uz Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, Obrazovno-poslovni centar za razvoj ljudskih resursa, upravljanje i održivi razvoj iz Novog Sada, Fakultet za menadžment iz Bratislave – Univerzitet Komenski, Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment – Univerzitet Privredna akademija u Novom Sadu i Biotehnički centar iz Bijelog Polja.

Učešće na naučnom skupu uzelo je oko 70 učesnika (izlagača radova i slušaoca) iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovačke. Ukupno su pristigla 53 apstrakta od autora iz 10 zemalja. Na početku skupa prisutnima se obratio prof. dr Branislav Dudić koji je pozdravio prisutne naročito ističući značaj cirkularne ekonomije u svom izlaganju. Prisutne je pozdravila i prof. dr Sanja Škorić, prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe.

U uvodnom izlaganju prisutnima se obratio profesor emeritus Radovan Pejanović koji trenutno obavlja funkciju predsednika Fonda za nauku Republike Srbije. Prof. dr Sanja Škorić održala je predavanje o nekonkurentskoj klauzuli u radnom odnosu, dok je docentkinja Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, dr Milica Torbica održala planerno predavanje.

logo