+381 (0)11/276-44-24 | +381 (0)11/276-41-53 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Potpisan sporazum o saradnji sa Republičkom agencijom za mirno rešavanje radnih sporova

28.10.2022.godine Novosti

U sredu 26. oktobra 2022. godine, potpisan je Sporazum o saradnji između Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu i Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova. Cilj Sporazuma je uspostavljanje saradnje potpisnica koja će doprineti razvoju i unapređenju kapaciteta Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe. Potpisivanjem sporazuma stvorene su mogućnosti za dodatno usavršavanje i stručnu praksu studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, kao i miritelja i arbitara Agencije i promovisanje instituta mirnog rešavanja individualnih i kolektivnih radnih sporova među studentima, kao i za razmenu informacija i iskustava, učešće u realizaciji projekata, organizovanje seminara i skupova, te razvoj izdavačke delatnosti u oblastima od obostranog interesa.

Sporazum su potpisali dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof. dr Milan Počuča i direktor Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova dr Ivica Lazović. Tom prilikom je zaključeno da saradnja između dve institucije već postoji, da na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe postoji Centar za mirno rešavanje sporova, kao i da je veliki broj miritelja i arbitara sticajem okolnosti angažovan u nastavi na ovom fakultetu, što predstavlja dobre temelje za još intenzivniju saradnju, a pogotovu u pogledu studentske prakse i upoznavanja sa pravnim institutom mirnog rešavanja radnih sporova.

logo