+381 (0)11/276-44-24 | +381 (0)11/276-41-53 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Održana praksa u Višem sudu i Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu

28.11.2021.godine Novosti

U periodu od 01. novembra do 12. novembra 2021. godine održana je studentska praksa studenata četvrte godine Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, u Višem sudu u Novom Sadu i Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, a u okviru predmeta krivično procesno pravo.

Sudije predavači i mentori na krivičnom odeljenju Višeg suda u Novom Sadu u toku prakse bili su sudija u prvostepenom postupku dr Vidoje Mitrić i sudija za prethodni postupak Svetimir Popović. Koordinator i komentor u toku trajanja prakse našim studentima bila je viši sudijski saradnik Maja Deman. Takođe, studente je sa radom Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu upoznao i predvanje održao tužilački pomoćnik Milan Sremčev.

Studenti su u toku dvonedeljne prakse prisustvovali ročištima na ukupno 13 krivičnih postupaka za teža krivična dela (krivično delo nasilničko ponašanje, krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično delo neovlašćeno stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo zloupotreba službenog položaja odgovornog lica, i dr.). Studenti su se takođe upoznali sa radom Višeg suda u Novom Sadu, Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, a poslednji dan prakse održana je simulacija suđenja u sudnici 228.

Organizatori i koordinatori studentske prakse ispred Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe bili su: Prof. dr Jelena Matijašević, redovni profesor, Savetnica dekana za nastavna i nenastavna pitanja i Msr Jelena Lukavac, asistent i advokat.

logo