+381 (0)11/276-44-24 | +381 (0)11/276-41-53 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Koliko smo spremni da budemo lobisti?

03.06.2021.godine Novosti

U amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe 2.6.2021. godine studenti fakulteta, kao i drugi zainteresovani imali su priliku da prisustvuju popularnom predavanju na temu: „Koliko smo spremni da budemo lobisti?“.

Popularno predavanje održali su autori prvog komentara Zakona o lobiranju u Srbiji: prof. dr Zoran Pavlović, šef Krivičnopravne katedre na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe i Pokrajinski zaštitnik građana – Ombudsman, prof. dr Jelena Kostić, naučna saradnica na Institutu za uporedno pravo i vanredni profesor na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe i mst. prav. Aleksandar Stevanović, istraživač saradnik na Institutu za kriminološka i sociološka istraživanja.

Na predavanju su autori komentara Zakona o lobiranju istakli da je lobiranje legitimno, ali da mora imati oštre pravne okvire u kojma će se primenjivati. „Imamo priliku da upoznamo javnost sa Zakonom o lobiranju i njegovim odredbama, imajući u vidu činjenicu da je to jedan od važnih instrumenata u borbi protiv korupcije. Ovim zakonom se posredovanje i dolaženje do određenog cilja, ne samo kod donosilaca odluka, nego i u drugim sferama života, sada reguliše na način da imamo zakon, da imamo kaznene odredbe, kodeks lobiranja i registar onih koji lobiraju“ – istakao je prof. dr Zoran Pavlović.

Video

logo