+381 (0)11/276-44-24 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Reč Rukovodioca VŠJ Beograd

pocuca-milan

Dragi brucoši,

Završetkom srednje škole svodi se period detinjstva i polako se ulazi u svet odraslih. U tom svetu postoje određena pravila, ne, „Pravila, pravila da bi vas udavila i kičmu vam savila“ iz Borine pesme, nego društveno prihvatljivi načini ophođenja, poslovanja i građenja sopstvene pozicije i materijalnog statusa u nekom društvu. U tom pozicioniranju jedna stvar u ovoj fazi života, vama je neophodna. To je obrazovanje.

Obrazovanje u današnjem savremenom svetu predstavlja osnov bez koga svaki pojedinac teško može da se uključi i shvati društvene procese koji se odvijaju oko njega, njegove porodice i najbližeg okruženja. Ono je poligon na kome se obučavate i naoružavate znanjem, najvrednijim oružjem od postanka sveta.

Čoveku koji ima znanje dostupno je i razumljivo sve. Obrazovan čovek potreban je svakom društvu, bez obrazovanih ljudi nema napretka. Obrazovanje je neizbežan deo svake civilizacije, a pravnici lučonoše društvenog napretka.

Obrazovanjem mladi čovek upoznaje slične ljude sa kojima deli ista interesovanja i vrednosti studirajući i obrazujući se, odnosno stvarajući svoj lični profil koji će ga pratiti tokom čitavog života i profesionalne karijere.

Studije su i neizbežno mesto gde ćete verovatno sresti i osobe sa kojima bi želeli da podelite i nešto više osim predavanja, kolokvijuma, vežbi i ispita. Moguće je i sasvim izvesno da ćete upravo studirajući sresti osobu svog života, biće sa kojom ćete deliti prostor, vreme, ljubav, pažnju, decu i obaveze celoga života.

Sada kada ste dovoljno zreli da preuzmete odgovornost za svoj budući život, a istovremeno i sasvim izvesno mladi i neiskusni za mnoge pojave i situacije sa kojima se srećete, neophodno je da studiranjem sistematizujete svoje dosadašnje znanje, usvojite potrebne veštine koje će biti primenjive u vašem budućem profesionalnom životu.

Studiranjem ćete razrešiti mnoge dileme, postati svesni novostečenog znanja, imati sposobnosti i veštine potrebne u profesionalnom obavljanju budućih poslova, i stvoriti krug prijatelja i kolega čije će vam drugarstvo i profesionalni saveti biti važni kroz čitav život. Nije svejedno gde i sa kim ćete sve to postići.

Pravni fakultet Univerziteta Privredna akademija iz Novog Sada od ove godine otvorio je i akreditovao deo svog fakulteta i u Beogradu u ulici Mitropolita Petra br. 8

Radi se o najstarijem privatnom Univerzitetu sa četiri fakulteta u Vojvodini, osnovanom pre 15 godina. U kvalitetnom prostoru sačekaće vas vrhunski profesori sa kojima ćete imati mogućnost komunikacije 24 sata dnevno. Nastava je organizovana kroz savremena predavanja i vežbe preko kojih ćete na lak i jednostavan način savladavati program predviđen silabusima predmeta.

Mogućnosti ispunjavanja predispitnih obaveza putem kolokvijuma, prezentacija, usmenih izlaganja, seminarskih i ostalih načina predviđenih Bolonjskom deklaracijom, jasno su predviđene pravilnicima Pravnog fakulteta.

Završetkom našeg Pravnog fakulteta dobijate akreditovanu diplomu od strane Ministarstva za nauku i prosvetu Republike Srbije sa zvanjem DIPLOMIRANI PRAVNIK - 240 ESP BODOVA. Na osnovu te diplome stekli ste VII stepen stručne spreme i pravo da kao i studenti državnih pravnih fakulteta polažete pravosudni ispit, pred državnim komisijama.

Naravno, ukoliko želite, omogućeno vam je i da kod nas nastavite vaše obrazovanje i postanete MASTER PRAVNIK SA 300 ESP POENA. Nakon toga moguće je školovati se do nivoa DOKTORA PRAVNIH NAUKA. Svi ponuđeni programi su akreditovani kroz Rešenja Ministarstva nauke i prosvete RS i u tom pogledu u potpunosti možete biti spokojni oko toga da li će vam diploma biti priznata.

O tome ko smo i kakvi smo mogli bismo još mnogo, ali za ovaj put smatram da je dovoljno. Sve što vas više interesuje, bilo vas, bilo vaše roditelje, slobodno se obratite direktno kod nas ili izađite na sajtove fakulteta i univerziteta i odgovore na sva pitanja naći ćete sigurno. U svakom slučaju upisom našeg fakulteta dobiti ćete mogućnost i priliku da postanete odličan pravnik sa kvalitetnim i primenjivim znanjem iz oblasti društveno-pravnih nauka.

Tome u prilog govore i svi prethodni diplomirani pravnici, masteri i doktori pravnih nauka koji su tokom svih ovih godina stekli zvanja i znanja u našoj visokoškolskoj ustanovi i koje možete sresti u ministarstvima, javnim preduzećima, sudovima, advokatskim kancelarijama i drugim organima državne uprave širom Srbije na raznim rukovodećim društvenim i odgovornim državnim fukcijama. Mnogi javni beležnici, sudski izvršitelji, vlasnici privatnih preduzeća upravo imaju našu diplomu i predstavljaju najbolji dokaz i razlog zašto treba da upišete naš fakultet.

I na kraju kako je govorio naš nobelovac Ivo Andrić:

„Nema lepšeg zadatka nego što je: omogućiti nekom razvitak, pomoći čoveku u njegovoj težnji za usponom.“

Dođite, čekamo vas!

Prof. dr Milan Počuča
Rukovodilac Visokoškolske jedinice u Beogradu
Prodekan za nauku, kvalitet i razvoj
Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu
logo