Prijava Registracija

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Kreirajte nalog

Polja označena asteriskom (*) su obavezna.
Ime *
Korisnik *
Lozinka *
Verifikuj lozinku *
Email *
Verifikuj email *
Captcha *
06 decembar 2017 | Novosti

U ime Pravnog fakulteta za privredu i pravosudje, doc.dr Nenad Bingulac i asistenti mrs. Tanja Praštalo, mrs. Marija Sojević i mrs. Maja Subotin, a u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija, omogućili su studentima druge godine organizovanu stručnu posetu Okružnom zatvoru u Novom Sadu, sa ciljem da se unapredi i upotpuni teorijska nastava i usvojena znanja iz predmeta Prekršajno pravo.

Pored detaljnog upoznavanja strukture organizovanja i rada ustanova za izvršenje krivičnih sankcija, domaćin, prof. dr Aco Bobić je studente upoznao sa svim značajnim pitanjima koji se odnose konkretno na Okružni zatvor u Novom Sadu. Studenti su imali privilegiju i mogućnost ne samo da posete pojedine objekte u okviru Zatvora, već i da razgovaraju sa licima na izdržavanju kazne i da se na neposredan način uvere o postignutim efektima ove sankcije posmatrano kroz korelaciju sa izvršenim krivičnim delom.

Na osnovu novih saznanja i sagledavanja fragmenta vremena ,,sa druge strane zida" studenti su imali više pitanja koja su detaljno razmotrena i obrazložena od strane prof. dr Ace Bobića u diskusiji neposredno nakon posete.

24 novembar 2017 | Novosti

Osmo po redu takmičenje u besedništvu, pod nazivom „Govori da te vidim ko si“ (Sokrat), održano je u četvrtak, 23. novembra 2017. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. I ove godine publika je pored beseda studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu imala priliku da čuje i besede maturanata koji dolaze iz novosadskih gimnazija: „Isidora Sekulić“, „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Laza Kostić“.

Maturanti su se takmičili u kategoriji slobodna tema, dok su studenti govorili na temu „Tajna čovečijeg života nije u tome da samo živi, već u tome zašto živi“ - Dostojevski.
Nakon što su takmičari izveli svoje besede, žiri u kome je bilo šest članova: glumice Srpskog narodnog pozorišta Sanja Mikitišin i Danica Grubački, prodekan za nauku, kvalitet i razvoj na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof. dr Milan Počuča, prof. emeritus dr Aleksandar Radovanov, prof. dr Milorad Bejatović i predsednik žirija dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof.dr Marko Carić, odlučio je da je svoju besedu među maturantima najbolje izvela učenica gimnazije „Laza Kostić“, Ines Savuljić dok je titula najboljeg govornika među studentima pripala apsolventu Nemanji Čekiću. Pobednik u kategoriji maturanata je osvojio putovanje u Milano za dve osobe, dok je pobednik u kategoriji studenata osvojio 30% popusta na školarinu za tekuću godinu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.
Manifestaciju je uveličao Porodični kvartet. Nakon završetka manifestacije upriličen je koktel za sve zvanice.
Po rečima organizatorke takmičenja, doc. dr Marijane Mladenov, cilj održavanja ovog takmičenja jeste da se mladim ljudima ukaže na neophodnost uverljive verbalne komunikacije i značaj koju veština govorništva ima u svakodnevnom životu. Predsednik žirija prof. dr Marko Carić istakao je da su pobednici imali izuzetno ubedljiv nastup i da su ih je ostalih takmičara izdvojila i odlična obrada teme.

TAKMIČENJE U BESEDNIŠTVU NA PRAVNOM FAKULTETU ZA PRIVREDU I PRAVOSUĐE U NOVOM SADU

21 novembar 2017 | Novosti

U okviru Centra za edukaciju i specijalističke kurseve pri Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe,10-11.11.2017. godine održan je dvodnevni seminar na temu „Zlostavljanje na radu - Mobing“ u organizaciji doc. dr Sanje Škorić, rukovodioca seminara.

Tokom dva dana seminara, polaznici su upoznati sa osnovnim teorijskim pojmovima u vezi sa za zlostavljanjem na radu i sa praktičnom primenom i postupcima za rešavanje kod poslodavca, pred Agencijom za mirno rešavanje sporova, kao i pred Sudom. Polaznici su kroz predavanja prof. dr Živka Kulića, profesora Radnog prava i dekana Pravnog fakulteta Univerziteta MEGATREND, Olge Vučković Kićanović, arbitra Agencije za mirno rešavanje sporova, Vesne Dušić, sudije Osnovnog suda u Novom Sadu i predsednice radnog odeljenja, dr Bojana Božovića, sudije Osnovnog suda u Novom Sadu, Odeljenja za radne sporove i doc. dr Sanje Škorić, profesora radnog prava na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu imali priliku da se detaljno upoznaju sa pojmom mobinga i načinom rešavanja spornih situacija.
Nakon predavanja, održane su konstruktivne diskusije u kojima su učestvovali i polaznici seminara i time mogli postaviti konkretna pitanja koja su ih zanimala u ovoj oblasti. Zaključci seminara su sledeći - Potreba aktivnije edukacije zaposlenih, poslodavaca, ali i zaposlenih u Nacionalnoj slućžbi za zapošljavanje, kao prvoj stepenici ka izgradnji karijere zaposlenih, te njihov pozitivan stav ka zaštiti prava zaposlenih uopšte. Takođe, utvrđeno je da bi u nekoj budućnosti, ovaj seminar trebao da uključi i predavanje upravo odgovornih u Nacionalnoj službi za zapošljvanje, kao i psihologa i psihijatara koji bi mogli bliže da opišu zdravstvene poremećaje koji mogu nastati kod dugotrajnog zlostavljanja na radu i sl.

Održan seminar o Mobingu

06 novembar 2017 | Novosti

Emeritus prof.dr Kostadin Pušara 06.11.2017. godine održao je predavanje studentima Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe na temu ,,Budžet, budžetiranje i javne finansije’’.

pretprijava
online-prijava

 

banner-moodle

Kursevi Pravnog fakulteta

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Sistem bezbednosti Republike Srbije

Sistem bezbednosti Republike Srbije

Novo Rukovodioci kursa: Prof. dr Zoran Pavlović Vanredni profesor na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu + Kontakt: e-mail Prof. d...

Pročitajte više

Informaciona pismenost

Informaciona pismenost

Rukovodilac kursa: Msr. Mara Despotov Bibliotekar na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu + Kontakt: e-mail Cilj kursa je upoznavanje ...

Pročitajte više

Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji

Pridruživanje Srbije Evropskoj uniji

Rukovodilac kursa: Doc. dr Vladimir Medović Docent na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu + Kontakt: e-mail Budući ulazak Srbije u ...

Pročitajte više

 

Studijski programi od 2014/15.

Download