+381 (0)11/276-44-24 | +381 (0)11/276-41-53 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

Treći stručni seminar pod nazivom "Kako da postanete dobar pravnik - Vidiš li diskriminaciju" održan je na Kopaoniku

17.04.2024.godine Novosti

Već tradicionalno održan je treći po redu stručni seminar na Kopaoniku pod nazivom "Kako da postanete dobar pravnik - Vidiš li diskriminaciju". Fakultet je i ove godine nagradio najbolje i najaktivnije studente/kinje potpuno besplatnim učešćem na dvodnevnom seminaru.

Doc. dr Goran Milojević, rukovodilac VŠJ Beograd i generalni sekretar Udruženja pravnika Srbije otvorio je seminar dajući uvodnu reč i opšta razmatranja na temu diskriminacije.

Nakon uvodne reči učesnicima seminara obratila se advokatica Leona Dimitrov, master pravnica, govoreći uopšteno o diskriminaciji, o značaju institucije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, te se bazirala na Sudski postupak - Građanske i Krivične oblike diskriminacije.

Prvi dan seminara zaključila je svojim predavanjem prof. dr Sanja Škorić, prodekanka za nastavu i vanredna profesorka na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, na temu "Diskriminacija u radnom pravu".

Drugi dan, doktorand Denis Tul obradio je temu pod nazivom "Diskriminacija modernog doba" u okviru koje je prisutnima približio šta je to veštačka inteligencija i kako radi (demistifikacija), kakve su to automatizovane odluke, kako dolazi do generisanja sadržaja, te pristrasnost i diskriminaciju programa koji koriste tehnologiju veštačke inteligencije.

Sudija Privrednog suda u Beogradu Miloš Spirić, održao je poslednje predavanje u okviru stručnog seminara na temu "Zaštita od diskriminacije u primeni Evropske konvencije o ljudskim pravima" sa osvrtom na polje praktične primene iste.

Seminar je zaključen dodelom sertifikata svim polaznicima!

Naposletku je održano i pravničko veče neformalnog karaktera gde su se uz dobru hranu, muziku i ambijent svi učesnici dobro zabavili!

logo