+381 (0)11/276-44-24 | +381 (0)11/276-41-53 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

POŠTOVANJE TRADICIJE KAO JEDAN OD OSNOVNIH USLOVA RAZVOJA PRAVNOG FAKULTETA ZA PRIVREDU I PRAVOSUĐE U NOVOM SADU

11.04.2024.godine Novosti

U ponedeljak, 8. aprila 2024. godine, u svečanoj sali Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, održan je sastanak kome su prisustvovali profesor emeritus dr Aleksandar Radovanov, profesor emeritus dr Dragomir Đorđević, redovni profesor u penziji i nekadašnji dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, dr Aleksandar Ignjatović, advokat dr Aleksandar Milić, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, prof. dr Milan Počuča, prodekanka za nastavu, prof. dr Sanja Škorić, prodekanka za nauku, prof. dr Jelena Matijašević, prodekanka za međunarodnu saradnju, prof. dr Marijana Mladenov i prof. dr Borislav Bojić.

Tokom sastanka je ukazano na kvalitet kako nastavnih, tako i naučnoistraživačkih procesa koje Pravni fakultet za privredu i pravosuđe neguje već više od dve decenije. Dekan Fakulteta, prof. dr Milan Počuča je istakao da je kvalitetan sistem obrazovanja jedan od ključnih preduslova za razvoj svakog društva, te da uprava Fakulteta nastoji da predanim radom neguje sve one vrednosti koje su kolege prethodno uspostavile uz definisanje novih ciljeva u skladu sa izazovima savremenog društva. Posebna pažnja je tokom sastanka posvećena obeležavanju deset godina od odbrane doktorske disertacije na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, advokata dr Aleksandra Milića po nazivom „Deliktna odgovornost za naknadu štete iz radnog odnosa“. Advokat dr Aleksandar Milić je objavio više naučnih i stručnih radova iz oblasti radnog, građanskog i krivičnog prava i dobitnik je brojnih nagrada i priznanja za postignute rezultate u oblasti advokature.

Poštovanje tradicije i uvažavanje kolega koji su istaknutim nastavnim i naučnim radom postavili temelje Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, predstavljaju osnovne vrednosti na kojima se zasniva Fakultet i koje opredeljuju njegov dalji razvoj.

logo